Αύγουστος 27, 2019/
  • By admin
  • 414

Το μέλι ανάλογα με την φυτική του προέλευση διαφέρει στο χρώμα στην γεύση στο άρωμα στην πυκνότητα στην περιεκτικότητα σε γυρεόκοκους στη σύνθεση των ζαχάρων και στα οργανοληπτικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά.

Το μέλι λαμβάνει την ονομασία του φυτού από το οποίο προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό. Στην χώρα μας έχουν ταυτοποιειθεί εννέα(9) είδη μελιού. Κάθε είδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα..

Έτσι έχουμε :

Μέλι Θυμαριού: Έντονα αρωματικό μέλι υπερτερεί σε χρώμα ,γεύση άρωμα .Κατατάσσεται στις καλύτερες ποικιλίες μελιού που υπάρχουν. Κρυσταλλώνει μέχρι 18 μήνες από την παραγωγή του.

Μέλι πορτοκαλιάς: Έχει υπέροχο άρωμα και ωραία γεύση .Είναι ανοιχτόχρωμο και κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα σε ένα μήνα από την παραγωγή του.

Μέλι Ηλίανθου: Είναι ανοιχτόχρωμο κιτρινωπό μέλι και κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1 μήνα από την παραγωγή του.

Μέλι ρείκης: Είναι μέλι με υψηλή θρεπτική αξία γι αυτό και διατίθεται κύρια από καταστήματα υγιεινής διατροφής.Έχει οσμή και γεύση χαρακτηριστική και έχει κερδίσει πολλούς απαιτητικούς καταναλωτές Κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα σε 1 μήνα.

Μέλι καστανιάς: Έχει έντονο άρωμα και γεύση υπόπικρη. Κρυσταλλώνει αργά σε 1 χρόνο περίπου.

Μέλι από Πεύκο: Είναι μέλι που προέρχεται από μελιτώδεις εκρίσεις είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες και δεν κρυσταλλώνει.

Μέλι από βαμβάκι: Είναι ανοιχτόχρωμο υπερτερεί σε υπεροξείδιο του Υδρογόνου και κρυσταλλώνει σε 1 μήνα .

Μέλι Πολύκομβου: Σκοτεινόχρωμο μέλι με ιδιόμορφη γεύση

Μέλι από Έλατο: Είναι μέλι που προέρχεται από μελιτώδης εκκρίσεις ,έχει ωραία γεύση και δεν κρυσταλλώνει.

syskevasies meliou

Στη Μυτιλήνη οι αμιγείς ποικιλίες μελιού που παράγονται είναι το ανθόμελο ρείκης και το μέλι καστανιάς. Παράγουμε μέλι ανοιξιάτικης ανθοφορίας από πληθώρα λουλουδιών ,μέλι καλοκαιρινής ανθοφορίας κυρίως από λυγαριά και μέλι φθινοπωρινής ανθοφορίας που προέρχεται κυρίως από κισσό ,σπαράγγι και μελιτώδεις εκκρίσεις βελανιδιάς.

Subscribe for weekly news
Follow us