Αύγουστος 27, 2019/
  • By admin
  • 351

Γύρη είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες ,βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά μεγάλης βιολογικής αξίας για την μέλισσα αλλά και για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60mg/100gr) η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων προφυλάγοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.

Η γύρη βοηθάει στην διανοητική, λειτουργία ενισχύει την συστολή της καρδιάς, συνίσταται για τις περιπτώσεις αδυναμίας και εξασθένησης του οργανισμού.

Η γύρη έχει διουρητική δράση και βελτιώνει τον μεταβολισμό.
Περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες που είναι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας.

μελισσα λουλουδι

Η γύρη έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία .Γιά παράδειγμα έχει 7,5 φορές περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο κρέας,είναι εξαιρετικά πλούσια σε καροτίνια που κατά την διάρκεια του μεταβολισμού μετατρέπονται σε βιταμίνη Α.

Η ημερήσια κατανάλωση 35 γρ, γύρης την ημέρα περίπου μία κουταλιά της σούπας καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπου σε πρωτεΐνες.

Subscribe for weekly news
Follow us