Πληροφορίες

Γνωρίστε μας

Στο Σκαλοχώρι της Λέσβου άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2007 το Μελισσοκομικό Εργαστήρι το οποίο είναι μία πρότυπη τυποποιητική μονάδα μελιού και προϊόντων κυψέλης όπως Γύρη, Βασιλικός Πολτός, Πρόπολη και Μελικερίδια.

Το Μελισσοκομικό Εργαστήρι ανοίκει στην οικογένεια του Γιάννη Καμπέρου και το μέλι που παράγει και τυποποιεί έχει την ονομασία Μελόσταγμα.

Πρόκειται για την μοναδική καθετοποιημένη μονάδα (δηλ. Παραγωγή, Τυποποίηση και Εμπορία) στο Βόρειο Αιγαίο που βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης κατά ISO 2200.

Αυτό σημαίνει ότι τηρούνται όλες οι Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές και οι κανόνες υγιεινής για τα εργαστήρια τροφίμων σε όλα τα επίπεδα.

επιχειρηση

Διασφάλιση της ποιότητας

  • Όλα τα υλικά κατασκευής του Εργαστηρίου είναι εγκεκριμένα, υπάρχει πλήρης αυτοματισμός και ροή παραγωγής (χωρίς επέμβαση από άνθρωπο και ανθρώπινα χέρια) και όλα τα μηχανήματα επεξεργασίας μελιού είναι πλήρως ανοξείδωτα με πιστοποίηση CE
  • Τα βάζα αποστειρώνονται και υπάρχει ψυκτικός θάλαμος για τη βιολογική καταπολέμηση του κηρόσκορου που αναπτύσσεται στις κυψέλες.
  • Εκτός όμως από τα παραπάνω, πολύ σημαντικό είναι για την διασφάλιση – πιστοποίηση της ποιότητας της κάθε παρτίδας «L» υπάρχει και η αντίστοιχη χημική ανάλυση από το Αριστοτέλειο Πανεμιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Το μέλι που παράγουν τα μελισσοσμήνη μας είναι από άνθη και αγριολούλουδα από τα βουνά της Λέσβου όπου υπάρχει πληθώρα από αρωματικά φυτά που ανθίζουν διαδοχικά, γι’ αυτό το μέλι μας έχει χαρακτηριστική γεύση, χρώμα και άρωμα.
Company melostagma gallery
Subscribe for weekly news
Follow us